El divendres 22 de març l’Hospital de dia Sant Jordi va rebre la visita de dos homes que estan diàriament en boca de molts igualadins: “Anem a berenar al Jaume i Vicenç? He encarregat la coca al Jaume i Vicenç. Vinc de recollir l’encàrrec del Jaume i Vicenç.”
En Jaume i en Vicenç son fundadors del “Forn de pa i pastes Jaume i Vicenç, forners des de 1987”. Fa trenta-set anys que en Jaume i en Vicenç, fills de Sant Vicenç dels Horts, van venir a Igualada a treballar ben jovenets, doncs per coses de la vida en aquell moment es traspassava el Forn de Cal Fainé i ells se’l van quedar. I amb el seu esforç i dedicació l’han fet créixer durant tots aquests anys.
Avui en dia compten amb vuit botigues repartides per Igualada i una a Santa Margarida de Montbui, i també reparteixen a restaurants, supermercats i altres establiments. Els dos germans expliquen que els inicis no van ser fàcils i no ho podrien haver aconseguit sense el suport de la família, amb les seves dones, Mari i Pili, i el pare, en Vicenç. Van ser un gran suport sense el qual no ho haurien aconseguit.
A la pregunta “Heu guanyat algun premi?” els forners van respondre que s’han dedicat a treballar molt i no han tingut temps per presentar-se a concursos., doncs per a ells el premi són els clients, la gent satisfeta i que gaudeix amb les seves creacions. De fet, el que més els agrada d’aquesta feina és la creativitat.
Durant la seva visita, des del primer minut es van posar a tothom a la butxaca amb la seva proximitat i a més ens van delectar amb un dolç típic d’aquestes dates, els bunyols! Ens varen explicar el secret de la recepta que fan servir per preparar-los, que es tracta de la de l’Empordà. Per a qui els vulgui tastar, podeu trobar aquest dolç durant la Quaresma tots els dimecres i divendres a qualsevol de les seves botigues. Segons explica el Jaume, arriben a fer entre 3.000 i 4.000 bunyols. I si voleu saber més sobre com preparar aquest preuades postres i conèixer una mica més la seva història. ho podeu veure al programa “Ahora o nunca” de TVE amb l’Ona Carbonell que s’emetrà el dijous 28 de març al migdia.
Vam tenir el gust de conèixer a dos germans propers, humils i treballadors, que amb els anys han guanyat el millor dels premis, el reconeixement i afecte de la seva gent, els seus clients!
Gràcies, Jaume i Vicenç per la vostra predisposició i generositat. Que per molts anys la empresa que fa anys amb tanta estima vàreu fundar, segueixi endolcint la vida i omplint l’estómac de moltes persones!